פיליפס כבוד! אני חייב להגיד שהפעם הם שיחקו אותה. כחלק מתערוכה חדשה, הציגה חברת פיליפס 25 דגמים חדשים של מגוון מוצרים, שהמשותף לכולם הוא "עיצוב LED בסיסי ופשוט". LED הן כמובן הנוריות הקטנות שיש לכם במקלדת, על המארז של המחשב ובכל מקום שצריכים נורית פשוטה שתראה אם עובר זרם במכשיר או לא.
לאחרונה נעשו קפיצות דרך מרשימות בכל הנוגע לנורות LED וכיום ניתן למצוא אותן במגוון מוצרים שונים, החל מפנסים ועד לשעונים ומקרני קולנוע ביתיים. אחד מהמוצרים שהציגה פיליפס בתערוכה שלה נקרא "הזיקית", מדובר באהיל מתוחכם המסוגל "לדגום" צבעים ולהחליף את צבעו בהתאם. בתמונה ניתן לראות איך האהיל דוגם את הצבע הסגול של העניבה ומחליף את צבעו לסגול.
על הרגל של האהיל יושבת מצלמה מיוחדת, כל שצריך לעשות הוא להחזיק חפץ מסוים מול המצלמה. ברגע שהמצלמה קלטה את צבעו של החפץ, היא שולחת את המידע אל ראש האהיל וצבעו משתנה בהתאם. אבל איך?
בתוך האהיל יושבת נורה רגילה המפיצה אור לבן, מסביב לנורה יושבת "טבעת" של נורות LED. הנורה הרגילה מפיצה אלומת אור לבן מחלקו העליון ומחלקו התחתון של האהיל, בזמן שטבעת נורות ה-LED חוסמות את האור הלבן שאמור לפגוע בדפנות האהיל ומקרינות במקומו את הצבע הנבחר. התוצאה היא חדר מואר באור לבן ואהיל בכל צבע שבא לנו. מבחינתי באמת מבריק. מתאים במיוחד לחולי עיצוב שאוהבים גיוון בחיים.
מחיר אין. כרגע מדובר בקונספט בלבד אבל אין סיבה מיוחדת ש"הזיקית" לא תגיע לחנויות בעתיד הקרוב.
זיקית חשמלית
נימרוד בן משה
6.10.2005 / 14:09