וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עושים שריר

נימרוד בן משה

10.11.2005 / 13:44

חוקרים ב-MIT מפתחים שרירים לרובוטים שיאפשרו להם לעשות דברים שניאו רק יכול לחלום עליהם. אבל זה באמת רעיון טוב?

מי היה מאמין שסופה של האנושות יגיע ממדען עם שם מגניב כמו Yip (להלן: ייפ). סידני ייפ הוא מדען מ-MIT שהצליח לפתח שרירים מלאכותיים שיאפשרו לרובוטים לנוע במהירות הגבוהה פי 1,000 ממהירות של בני אדם. עד היום רובוטים יכלו לנוע במאית מהמהירות של בני אדם, אבל כעת כשרובוט ירצה לתפוס אותנו, לא תהיה לו בעיה.

אני יודע שכמעט על כל פיתוח בתחום הרובוטיקה אני זועק "הצילו, הרובוטים באים! לברוח!!" אבל הפעם אני באמת מודאג. השרירים החדשים אמורים לאפשר לרובוטים לרוץ במהירויות מדהימות, לקפוץ לגבהים מעוררי קנאה ואולי אפילו לחמוק מכדורי אקדח, סטייל ניאו.

השרירים עשויים מפולימר חדש שמסוגל להימתח ולהתכווץ כמו גומי, אך בניגוד לגומי הוא מוליך חשמל. על ידי שליחת זרם חשמלי לשרירים מסויימים, הרובוט יכול להניע את אבריו בדומה לדרך שבעלי חיים מפעילים את שריריהם.

אבל הסיפור לא נגמר כאן, פרופסור ייפ (חולה על השם שלו) גילה שאם חושפים את הפולימר לאור בתדר מסויים, הוא מגיב בצורה הדומה לתגובה מזרם חשמלי, אך במהירות גבוהה הרבה יותר (אור נע מהר יותר מחשמל, מן הסתם). כך יוכלו לבנות בעתיד רובוטים שינועו במהירויות מדהימות, בעזרת חשיפת שריריהם לאור בתדר המסויים.

תקראו לי פרנואיד, תקראו לי רובופוב, כל העניין הזה לא ממש מוצא חן בעיני. מה אתם אומרים?

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully