וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוד סיבה לשנוא DRM

19.3.2006 / 11:08

מסתבר שהטכנולוגיה האנטי-פיראטית DRM גומרת את הסוללה של נגני ה-mp3 עד 25% יותר מהר

לפני חודשים מספר סוני עוררה את זעמם של צרכני הדיסקים, כחלקם גילו שעל המחשב שלהם הותקנה rootkit, תוכנה זדונית בטכנולוגיית DRM (ראשי-תיבות של "ניהול זכויות יוצרים", ובפועל, אמצעי להגבלה ופיקוח על פיראטיות של סרטים, משחקים ומוזיקה) שמקורה בדיסקים של סוני. בדיקה שערך האתר MP3 Insider חושפת את הברור מאליו שאף אחד לא טרח לבדוק – DRM "מעביד" את המעבד של נגני ה-mp3 יותר ולכן מקצר את חיי הסוללה בעד 25%.

אחד השיקולים העיקריים בבחירת נגן mp3 הוא אורך חיי הסוללה. גם סוללה שאפשר לטעון מחדש, שנגמרת אחרי 34 שעות, עדיפה על סוללה שנגמרת אחרי 15. את הסוללה שמחזיקה 34 שעות אפשר יהיה לזרוק לפח הרבה אחרי הסוללה השנייה. בנגנים מסוימים, בהם החלפת הסוללה היא עניין לא פשוט שלא כל אחד יכול לבצע ידנית מבלי לחבל בנגן, השיקול הזה קריטי עוד יותר.

את הבדיקה ערכו בווליום זהה. זמן השימוש בתאורה של הנגן (backlight) היה שווה. נגן ארקוס ג'ימיני למשל, ניגן 11 שעות של קבצי mp3 רגילים, ורק 9 שעות של קבצים שקודדו בטכנולוגיית DRM. נגן אייריבר u10 סחב 32 שעות מוזיקה רגילה ו-27 שעות של צלילים מוגנים ב- DRM. גם נגנים אחרים שנבדקו הראו תוצאות נמוכות ב-8 עד 25 אחוזים מאלו שנדגמו בשמיעה של מוזיקה לא מוגנת. המשמעות של תוצאות הבדיקה – לא רק פיראטים, אלא גם שומרי חוק שרוכשים מוזיקה חוקית ייפגעו מהגנות DRM, כי הם יצטרכו לרכוש יותר סוללות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully