וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אובייקט שנראה כמו חללית עגולה זוהה בגוגל מפות ועורר תיאוריות קונספירציה

20.3.2025 / 0:07

משתמשי המפות של גוגל נותרו מבועתים מצילום של אובייקט דמוי חללית עגולה שנצפה באזור שומם למדי. הם מאמינים שחייזרים התרסקו על כדור הארץ או שמדובר בכניסה להאנגר תת קרקעי סודי

עב"מ בצורת דיסק נחשף בגוגל/Google Earth

משתמש "גוגל מפות" איתר אובייקט דמוי חללית עגולה באתר שומם בניו מקסיקו - והצילומים שפרסם הביאו להפצת תיאוריות קונספירציה על נחיתתם של חייזרים בכדור הארץ.

המבנה המעוגל שצבעו לבן ונראה כמו חללית זוהה באזור ההררי של ניו מקסיקו, בקואורדינטות 34°24'21.6"N 107°05'44.5"W, כ-55 קילומטרים משמורת הטבע הלאומית סבילטה. האובייקט נראה ממוקם לו ללא תנועה באזור הבלתי נגיש של סיירה לדרונס, שם אין כבישים, שבילים או בתים בשום מקום באופק. צילומי מסך של האובייקט מראים שלחלקו העליון יש "חומרה מתכתית" בעוד שהצד השני מוסתר בידי שיחים וצמחייה אחרת.

הממצא המוזר שותף בחשבון טוויטר שמוקדש לעב"מולוגיה. בציוץ נכתב: "משהו בצורת דיסק המוטבע בהר בניו מקסיקו, ארה"ב, בגובה 2,255 מטר". מלבד התיאוריה הברורה על חייזרים, יש שטענו שהאובייקט הוא "מטרת כיול" ללוויינים, מצפה כוכבים ישן, מאגר מים ישן או אפילו שער כניסה למקלט תת קרקעי. גם משתמשי "רדיט" הצטרפו לדיון: "אני מניו מקסיקו ומכיר היטב את האזור. אין שם כלום, מדבר צחיח, אין שום אפשרות שזה יהיה בית, ואם זה על מצוק מישורי אני מסופק שאפשר לקדוח שם למים. אין שום סיבה שיהיה מבנה במקום הזה.". אדם נוסף כתב: "תהיתי אם זה מבנה מתקדם שנבנה באדמה, אבל אין כביש גישה מתאים. בדקתי את מפות המס. זה נמצא על אזור ממשלתי - ולא בבעלות פרטית".

עב"מ בצורת דיסק נחשף בגוגל. Google Earth, צילום מסך
עב"מ בצורת דיסק נחשף בגוגל מפות/צילום מסך, Google Earth

התיעוד המוקדם ביותר של האזור הזה בגוגל לוקח אותנו ל-1996, כשאז לא ניתן היה לראות לא את האובייקט המוזר ולא שום שביל עפר המוביל אליו, כשהאדמה עקרה לחלוטין. ברשת טוענים ש"הדיסק" הופיע לראשונה ב-2003.

sheen-shitof

עוד בוואלה

המהפכה של וואלה Fiber שתחסוך לכם בעלויות הטלוויזיה והאינטרנט

בשיתוף וואלה פייבר

יוטיובר בשם מייקל המכונה "שומר כדור הארץ" בידי המנויים שלו, ניסה גם הוא לחקור את האתר וכתב בתגובה: "זהו מיקום מאוד מרוחק, שום דבר לא קורה שם למעלה. זה נראה ממש כמו דיסק שתקוע בראש ההר הזה. מדדתי את הדיסק מצד לצד, הוא בקוטר של כתשעה מטרים". מייקל הוסיף ש"הדיסק" נקבר באדמה לאחר "שהתרסק בהרים".


עוד בנושא:
הפנטגון מאשר: חוקרים טענות של טייס לשעבר על איסוף טכנולוגיה חייזרית

מגיבים לשמועות: לאן נעלמו האנשים שצילמו את תמונת העב"ם הטובה בהיסטוריה?

עב"מ בצורת דיסק נחשף בגוגל. Google Earth, צילום מסך
"מדדתי את הדיסק מצד לצד, הוא בקוטר של כתשעה מטרים"/צילום מסך, Google Earth
עב"מ  בצורת דיסק המוטבע בהר בניו מקסיקו, ארה"ב, בגובה 2,255 מטר. Google Earth, צילום מסך
עב"מ בצורת דיסק המוטבע בהר בניו מקסיקו, ארה"ב, בגובה 2,255 מטר/צילום מסך, Google Earth

אז מה זה באמת?

אחד מהמשתמשים ב-Metabunk, אתר האינטרנט של מיק ווסט שמטרתו לחקור "טענות חריגות" שרצות ברשת ולהפריך או לאמת אותן, חיפש תשובה ריאלית יותר תוך רפרוף ברשומות היסטוריות של המכון הגיאולוגי של ארה"ב. הוא זיהה את החפץ כמאגר מי גשמים שהוחלף מאז במבנה אחר, לאחר שמצא צילום משנת 1975 בו רואים שהייתה שם נקודה קטנה עם שביל העובר לצידה. הוא הוסיף: "מחיפוש מהיר נראה שהיה מבנה שנבנה על הנקודה המדויקת הזו לפחות משנת 1975, כך שזה נראה לא סביר שמשהו התרסק שם במקרה, בדיוק באותה הנקודה".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully